Vétérinexpo en zijn 40 jaar ervaring!

De tentoonstelling Vétérinexpo en haar geschiedenis in de loop der jaren

De beurs Vétérinexpo is een uitzonderlijke kans voor zowel alle exposanten als de bezoekers om de verschillende hoofdrolspelers van de veterinaire wereld met elkaar in contact te brengen en te verbinden. Deze beurs maakt het mogelijk om nieuwe producten en materialen te ontdekken en belangrijke contacten aan te knopen of te onderhouden. Vétérinexpo bestaat sinds 1981. In het begin vond de beurs plaats in de kelders van de faculteit, alvorens te verhuizen naar de Jolibois-zaal in Sint-Pieters-Woluwe en vervolgens naar de Autoworld in het Jubelpark in Etterbeek. Begin jaren ‘90 vond de beurs plaats in de expositiehallen van Brussel (aan de Heizel), voordat ze terug naar de faculteit kwam en in de cafetaria werd gehouden. In 2001 besloot het ‘algemene comité’ om de beurs over te brengen naar de WEX in Marche-en-Famenne.

 

Van 2012 tot 2015 vond de beurs plaats op de Ciney Expo. Voor de editie van  2016, werd de Vétérinexpo  beurs voor de eerste keer in Libramont georganiseerd. En uiteindelijk werd de editie van 2017 gekenmerkt door de terugkeer naar Ciney Expo.  2020 was wel een heel bijzonder jaar. Door de uitbraak van het Corona-virus werd voor het eerst de beurs 100% digitaal, met online conferenties en een online catalogus met al onze partners erin, georganiseerd.
Dit jaar keert de 44e editie terug naar CineyExpo, op 2 en 3 november, waar we je graag ontmoeten!

 

Vergeet vooral niet dat de Vétérinexpo uitsluitend door de ‘S.G.E.M.V.’ (de vereniging van studenten van de faculteit dierengeneeskunde van Luik) wordt georganiseerd.

Foto ter illustratie van de geschiedenis van Vétérinexpo

Vorige edities

 • 2020

  Vanwege de gezondheidssituatie als gevolg van de uitbraak van het Corana-virus werd de 40e editie terug 100% digitaal opgezet. Daarom organiseerden we alle conferenties, zowel voor dierenartsen, als dierenarts-assistenten als  studenten, online en werd er een tevens  een online-catalogus met onze partners aangemaakt. Juist om het contact tussen de bedrijven en de professionals, die instaan voor de gezondheid van dieren, te onderhouden.

 • 2017

  Vétérinexpo zag in 2017  zijn terugkeer op de Ciney Expo tijdens het weekend van 2 op 3 december. De beurs kon rekenen op de aanwezigheid van een 75-tal bedrijven verspreid over 4.000m² in het beursgebouw. Dat jaar kregen we 1.800 bezoekers (60% dierenartsen gespecialiseerd op huisdieren en 40% dierenartsen gespecialiseerd op paarden en het vee) over de vloer en meer dan 200 vrijwilligers die ons een handje toestaken.

  Wat de nieuwigheden van deze editie betrof, kunnen we het succes van het voorgestelde ‘parcours’ aanhalen, maar ook de bijkomende trainingen voor de dierenarts-assistenten.

   

  Bovendien werden, evenals in de voorgaande jaren, gecertificeerde trainingen georganiseerd door onze partner Formavet VZW en tal van demonstraties/conferenties gehouden in de demo-zone van de beurs. Het gala heeft ook zijn imago opgepoetst door een sterke deelname van zowel dierenartsen als exposanten. Dit alles gebeurde in een ontspannen en vriendelijke sfeer. Nogmaals dank aan allen voor jullie bezoek en we verwachten jullie weer terug op de volgende editie.

 • 2015

  De editie van 2015 verwelkomde meer dan 2.700 bezoekers tijdens het weekend, met een piek van het aantal bezoekers op zaterdag, ondanks de klimatologische gevaren en sommige dramatische omstandigheden. Dat jaar verscheen voor het eerst een grote nieuwigheid op de beurs: geaccrediteerde conferenties die van de beurs een echt congres maakten.  Zoals elke grote verandering duurt het enige tijd voordat het  concept ten volle wordt  geïmplementeerd. We zullen dit uiteraard in de editie van 2016 herhalen.

  Om het opmaken van de balans te beëindigen, wil het organisatiecomité van de beurs alle vrijwilligers (meer dan 350 …), die de beurs elk jaar weer doen groeien, verbeteren en tot een succes maken in de ogen van onze bezoekers en exposanten, van harte bedanken. Dank voor uw komst.

 • 2012

  Vétérinexpo 2012 werd gekenmerkt door een verhuizing.  De beurs vond plaats op de Ciney Expo van 23 tot en met 25 november. Voor deze editie hadden we 78 exposanten op een kleine 5.000 m2; een veel grotere oppervlakte dan in de voorbije jaren. Ook dit jaar verwelkomde de beurs weer vele bezoekers (3.000), waaronder de helft dierenartsen waren. De trainingen werden georganiseerd door onze partners NeoAnimalia en Formavet. Nieuw in 2012  waren de demo’s van nieuwe apparaten (bijvoorbeeld de ultrasound) op de beurs. Het gala vond, zoals elke jaar, plaats in een feestelijke sfeer en was een groot succes. We willen ook nogmaals alle vrijwilligers bedanken die ons elk jaar weer uitstekend helpen om van de beurs een succes te maken. Zonder hun gewaardeerde hulp bestond de beurs gewoonweg niet!

 • 2010

  Vétérinexpo 2010 vond plaats van 21 tot en met 23 november in de WEX te Marche-en-Famenne. Ook dit jaar verwelkomde de beurs 77 exposanten in een uniek beursgebouw van ruim 3.600 m2. Het aantal bezoekers bedroeg 2.800, waaronder een kleine 1.550 dierenartsen. De opening vond plaats in de vorm van een debat over de platte land dierenarts en zijn/haar toekomst in het bijzijn van de ministers Lutgen en Maruelle. De partners Formavet en NeoAnimalia hebben dit jaar maar liefst zes trainingen voorgesteld. Ze hebben diverse onderwerpen behandeld, zoals de keizersnede bij runderen, de tandheelkunde bij  de nieuwe huisdieren, medische beeldvorming bij paarden, residuen van medicijnen en de levenskwaliteit van dierenartsen. De doelstellingen van de organisatoren werden volop bereikt en werden tevens door de deelnemen de bezoekers ten zeerste gewaardeerd.

  Yaboumba markeerde ook zijn aanwezigheid met een theoretische opleiding in de geneeskunde rond de nieuwe huisdieren. Op de laatste dag vond een volledig symposium plaats over veeziektes. Tenslotte voldeed het traditionele en vermaarde zaterdagavond gala (WEX Club) aan alle verwachtingen door zijn gezelligheid en kwaliteit. De Faculteit Diergeneeskunde was dit jaar nog meer alom aanwezig dan in de voorgaande jaren door het houden van zijn stand samen met SGEMV bij de ingang van de beurs.

  Bovendien, een detail dat vaak achterwegen wordt gelaten, hebben een 100-tal studenten gedurende de 3 beursdagen de beste service en kwaliteit geleverd in de bar en het restaurant tot grote tevredenheid van menig bezoeker en exposant.

 • 2009

  Vétérinexpo 2009 vond plaats in het weekend van 20 tot en met 22 november. De beurs ontving een 70 exposanten op een kleine 3.600 m2. Niet minder dan 2.900 bezoekers, waaronder een 1.500-tal dierenartsen, bezochten de beurs. Tijdens deze editie kozen de organisatoren ervoor om alles te herleiden tot 1 grote beurshal.  Een grotere gemoedelijkheid en een betere doorstroom van de bezoekers in de gangpaden waren voor ons van groot belang. Vétérinexpo 2009 werd ook geanimeerd op de dag van de inauguratie met een groot debat. Politici, vertegenwoordigers van het veterinair beroep, professoren en beoefenaars spraken hun meningen uit over de opleiding voor de generaties die gaan komen.

  Het doorknippen van het lint en een bezoek van minister Marcourt aan verschillende stands, sloot de inauguratieceremonie af. De grote nieuwigheid van deze beurs was de organisatie van praktische trainingen en workshops voor de verscheidene beoefenaars. Twee pijlers (Formavet en NeoAnimalia) in de wereld van veterinaire opleidingen in België waren onze partners tijdens deze beursdagen. Een kleine 150 dierenartsen zijn op deze trainingen afgekomen tijdens hun bezoek aan de beurs.

 • 2008

  Vétérinexpo 2008 vond plaats in het weekend van 21 op 23 november. De beurs ontving 85 exposanten op een kleine 6.000 m2 en werd bezocht door meer dan 2.600 bezoekers, beoefenaars en studenten in diergeneeskunde.

Ga naar het vorige jaar

Om een andere samenvatting te ontdekken